Home
  Opdrachtgever
  Notuleerservice
  Secretariaatsservice
  Referenties
  Nieuws
  Contact
aanmelden voor onze nieuwsbrief


Freelance secretaresses vragen hoger uurtarief

In tegenstelling tot andere freelancers zijn secretaresses in 2012
een hoger uurtarief gaan rekenen dan in 2011. Vorig jaar rekenden zij gemiddeld een uurtarief van 32 euro. In 2012 vragen zij gemiddeld een uurtarief van 40 euro.

Lees het hele artikel hier.

_________________________________________________________


Notuleren op de laptop

In het nieuwe magazine De Secretaressepas heeft Secretary for You een artikel geschreven over notuleren met de laptop.

Klik hier om het artikel te lezen.


___________________________________________________________

Alles weten over Het Nieuwe Werken?

De website http://overhetnieuwewerken.nl/home geeft veel informatie over Het Nieuwe Werken.

_________________________________________________________

Secretaresse blijft populairste zoekterm

Na een periode waarin er een groter aanbod van secretaresses was dan de vraag ernaar, verwacht Monsterboard dat de verhouding tussen vraag en aanbod spoedig zal verbeteren. De carrièresite verwacht een toenemende vraag naar secretaresses omdat de branches waarin traditioneel veel secretaresses werkzaam zijn aantrekken.

http://www.managersonline.nl/nieuws/10925/secretaresse-blijft-populairste-zoekterm.html

____________________________________________________________

Prezi

Prezi is een nieuwe online tool om presentaties mee te maken. De manier waarop je in Prezi een presentatie maakt is totaal anders dan in Powerpoint. Prezi ziet er grafisch gezien erg mooi uit. Toedeloe met de saaie presentaties in Powerpoint. Je kunt gratis een account aanmaken en aan de slag.

website prezi.com

Kijk op http://prezi.com/learn/ voor meer informatie over Prezi en voor de basistechnieken om een presentatie te maken.

______________________________________________________________

Ontsecretaressen

Secretary for You neemt op zaterdag 16 april deel een de rondetafelsessie ontsecretaressen te Nieuwegein. Ontsecretaressen is voor iedereen die door deze term geprikkeld wordt en meer wil weten over de huidige ontwikkelingen en toekomst van management support.

Wil jij ook mee discussieren over dit onderwerp? Kijk dan op www.ontsecretaressen.nl/home.php en meld je aan voor deze dag!

_________________________________________________________

Secretaressedag op donderdag 21 april 2011

Donderdag 21 april is het weer secretaressedag. Vind jij het belangrijk dat jouw werkgever aandacht aan deze dag besteed?

Laat het weten via info@secretaryforyou.nl

Kijk op www.secretaressedag.nl/ voor meer informatie.
 
___________________________________________________________

De lente is begonnen!

Het is weer langer licht, het wordt buiten weer mooi groen en de bloemen staan in de knop! Heerlijk het is weer lente. Wat doe jij om de lente te vieren?

Geef Jezelf Lucht om te Genieten van je Succes

_________________________________________________________

8 maart internationale vrouwendag

Op 8 maart wordt wereldwijd de internationale vrouwendag voor de honderdste keer gevierd. Op de Tweede Internationale Socialistische Vrouwenconferentie, gehouden in Kopenhagen in 1910, werd besloten om ieder jaar een internationale vrouwendag te organiseren. In 1911 is het dan zover: Internationale Vrouwendag werd voor het eerst gevierd in Duitsland, Oostenrijk, Denemarken, Zweden en de Verenigde Staten. Er is dan nog geen vaste dag gekozen voor Internationale Vrouwendag. In Nederland werd Internationale Vrouwendag voor het eerst gevierd op 12 mei 1912. Het Internationale Vrouwensecretariaat van de Derde Communistische Internationale kiest ervoor om vanaf 1922 Internationale Vrouwendag op 8 maart te vieren.

Doe jij nog iets bijzonders op deze internationale vrouwendag?

_____________________________________________________________

Ben je op zoek naar een uniek vergaderconcept?

Youmeet heeft een nieuw totaalconcept opgericht voor resultaatgericht vergaderen in inspirerende ruimten, met een creatieve aanpak door deskundige begeleiders.

Kijk voor meer informatie op
www.youmeet.nl
Workshop notuleren met de laptop

Altijd al sneller en efficiënter willen notuleren?

Volg dan de workshop notuleren met de laptop. In een korte, krachtige workshop maak je kennis met de aspecten van het notuleren met de laptop en ga je ook een vergadering notuleren. Praktische tips worden afgewisseld met de praktijk.

Kijk voor meer informatie bij workshops.
Op zoek naar een inspirerende website?

SoChicken is een website waar je gelukkig en blij van wordt. Een site vol positieve en praktische tips die je helpen je lever mooier te maken.

Op deze website vindt je talloze artikelen met inspirerende inzichten en leuke ideeën in een heldere taal. SoChicken helpt je meer uit je leven te halen, met beide benen in de klei en zonder te knuffelen met bomen en struikgewas.

Abonneer je op de nieuwsbrief en je ontvangt elke week tips om je doelen te bereiken, positiever en gezonder te leven.

www.sochicken.nl


Workshop Mindfulness op de werkplek

Secretary for You ontwikkelt in samenwerking met Maud Dijkema van Mcoaching een workshop Mindfulness op de werkplek. De verwachting is dat deze workshop in 2011 van start gaat.

Wil je je nu alvast aanmelden voor deze workshop dan kan dat via
info@secretaryforyou.nl. Meldt daarbij dat het gaat om de workshop Mindfulness.


Het nieuwe werken

Wat is nou eigenlijk het nieuwe werken? Het nieuwe werken is een andere manier van werken en samenwerken, ondersteund door de nieuwste technologie. In het nieuwe werken gaan mensen en organisaties flexibeler om met arbeidstijd en werkomgeving. Hierdoor voelen mensen zich prettiger. En wordt de organisatie productiever (bron: Microsoft).

Inmiddels zijn vele bedrijven bezig om via het nieuwe werken te gaan werken of werken al op deze manier.

Voor de secretaresse betekent dit vaak geen papieren archief meer. Maar alleen nog maar een digitaal archief. Documenten worden vaak gedeeld via een Sharepoint  site. Het betekent ook dat medewerkers minder vaak op kantoor zijn. Zaken worden veel meer op afstand geregeld.

Welke consequenties heeft het nieuwe werken voor de secretaresse? Is een secretaresse nog wel nodig met het nieuwe werken en kan een secretaresse ook op flexibele tijden en vanuit huis werken?

Deel je mening en ervaringen met ons via
info@secretaryforyou.nl

Wij zijn benieuwd wat jij ervan vindt!